top of page
Zoeken
  • Robin Geurts

START van een droom die werkelijkheid wordt

Bijgewerkt op: 25 mei 2021

Waarom ik dit moment uitkoos om mijn eigen interieuradvies studio te starten. Lees het in mijn allereerste blog.

Corona heeft iedereen uit evenwicht gebracht en houdt nog steeds alles in zijn greep. Alles wat daarvoor vanzelfsprekend was, is dat opeens niet meer. Thuis zitten geeft iedereen de tijd om te reflecteren op zijn of haar eigen leven. Yes, ik ook! Ik droomde pre-Corona al jaren van een eigen zaak, maar ik durfde mijn veilige maar ook fijne kantoorbaan nooit op te zeggen en mijn droom te volgen. Totdat de lock-down startte en ik besloot mijn hart te volgen en zelf keuzes te maken. Ik heb weer regie over mijn eigen 35-jarige leven en durf weer beslissingen te nemen. En dat is een heerlijk gevoel. Verslavend zelfs.


Laatbloeier

Blijkbaar ben ik een laatbloeier. Ik ben vast niet de enige. Lange tijd heb ik over het hoofd gezien wat de rode draad in mijn leven is, namelijk Lifestyle. Retail en Horeca hebben altijd mijn hart sneller doen kloppen. Zo heb ik veel in de Horeca gewerkt en ben ik Storemanager geweest bij WE Fashion. De laatste jaren heb ik als Merchandise Planner gewerkt bij verschillende Retail ketens. In de Retail en Horeca draait het om mensen en het analyseren van hun behoeften. Dat wil zeggen goed naar mensen luisteren, hun wensen boven tafel krijgen en dat vormgeven, of dat nou hun kledingstijl, een avondje uit of hun interieur is. Het draait om persoonlijke dingen zoals sfeer en gevoel. In de restaurant wil je een fijne avond uit in een mooie zaak en die omgeving is net zo belangrijk bij jouw thuis.


Kleur

Mijn interesse in interieur begon vroeg toen ik mocht kiezen hoe mijn tienerkamer eruit mocht zien. Ik koos voor donkerroze met goud op alle wanden van de slaapkamer. Poeh, vrij heftig, maar ik vond het fantastisch. Later werden mijn studentenkamers in Maastricht voorzien van groen en geel en toen ik voor het eerst ging samenwonen in Leidsche Rijn werd het blauw. In ons tweede huis in Vleuten verfde ik alle muren beige en in ons huidige huis in De Meern ben ik weer terug naar roze maar nu gecombineerd met donkerblauw (of paars zoals ik het eigenlijk zie). Dat ik een voorliefde voor kleur heb, is je vast duidelijk geworden.


Binnenkijken

Ook al woon ik al ruim twee jaar in ons mooie huis en hebben we geen verhuisplannen, elke ochtend check ik allerlei huizen op Funda. Heerlijk om bij mensen naar binnen te kijken en te bedenken hoe ik het huis zou aanpakken als ik het zou kopen; hier een muurtje eruit, daar een mooie kleur op de muur of een nieuwe keuken of badkamer. Zo doe ik dat stiekem ook als ik bij andere mensen naar binnen kijk. Altijd zie ik potentie om het een en ander aan te pakken om een sfeervoller thuis te maken.


Lef

“Waarom doe je hier niet iets mee?” Dat kreeg ik vaak te horen als mensen voor het eerst bij mij thuis over de vloer kwamen. De waarheid was dat ik niet durfde. Wie zit er nou op mij te wachten? Er zijn al anderen die het veel beter kunnen dan ik. Dat soort gedachten schoten er dan altijd door mijn hoofd. Maar wat een goed gevoel kreeg ik van iedereen toen ik echt van start ging: ‘Wow, goed om te zien dat je eindelijk van je hobby je werk maakt!’ en ‘Het wordt vast en zeker een succes’. Dat laatste valt nog te bezien, maar als ik nooit in mijn leven deze stap zou zetten dan weet ik één ding zeker; ik zou er heel veel spijt van krijgen.


Vrijheid, tijd en ruimte

Nu dat mijn kinderen wat ouder worden, zie ik in dat ik ze graag mee wil geven dat je vooral moet doen wat je leuk vindt in het leven. En dat is nog een reden geweest om mijn eigen interieuradvies studio te starten. Het geeft mij de ruimte om mijn leven in te richten zoals ik dat wil. Met vrijheid, tijd en ruimte voor de zorg voor de kinderen en te doen wat ik het liefste doe, namelijk anderen helpen in een huis te wonen waarin ze zich thuis voelen.


Dromen

Dromen doe ik natuurlijk nog steeds. Ik sta pas aan het begin van mijn avontuur en de lijst met dromen is nog lang. Jullie raden het vast al, iets met Horeca of Retail staat er vast en zeker op! Maar voor nu zijn er voldoende huizen die mijn hulp goed zouden kunnen gebruiken. Mijn handen jeuken….
158 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page