top of page
Zoeken
  • Robin Geurts

Hoe creëer je een droom slaapkamer voor jouw kids?

Op Pinterest zie je ze veel voorbij komen; toffe kinderkamers waar jezelf misschien wel van droomde toen je klein was. Tenminste ik wel, hoor! Ik kan er uren naar kijken, maar al dat kijken zorgt er niet voor Valerie en Silvester zo’n kamer hebben. Daarvoor is actie nodig en dat begint bij het maken van keuzes. En afgelopen kerstvakantie was het eindelijk tijd voor keuzes en actie!

Eigen ervaring

De afgelopen tijd heb ik 5 verschillende kinderkamers ontworpen. Ok, twee daarvan waren de kamers van mijn eigen kinderen. Silvester is vier jaar oud en het was tijd om zijn commode weg te doen en er een mooie jongenskamer van te maken. Mijn dochter Valerie (7 jaar) daarentegen was nog niet echt toe aan een nieuwe kamer. Maar doordat haar bureau naar haar broertje ging, hebben we ook meteen haar kamer een make-over gegeven: nieuwe hoogslaper met een bureau eronder en een gaaf behang tegen de muur. Ook al was het de eerste keer behangen voor ons, het viel achteraf reuze mee. En nu: Klaar is Kees, een nieuwe look van beide kamers! En de kinderen zijn helemaal trots op hun ‘nieuwe’ slaapkamers.


Vrolijkheid

Vrolijkheid vind ik belangrijk in mijn interieurontwerp voor kinderkamers. Net als lekker veel kleur. De beste kinderslaapkamers spreken de verbeelding van de kinderen aan. Ik vind het erg belangrijk dat ze hun creativiteit en energie kwijt kunnen en in een belevingswereld stappen die alleen van hen is. Een plek waarin ze zich terug kunnen trekken en naast slapen ook lekker kunnen spelen. En ook niet onbelangrijk; een kamer die papa en mama ook mooi vinden.


Balans

Ik start vaak met het selecteren van een mooi behang. De kleuren die voorkomen in het behang laat ik in het verdere ontwerp terug komen. Zo selecteer ik één van die kleuren voor op een andere wand en de overige kleuren komen terug in meubeltjes, verlichting en woonaccessoires. Op die manier creëer je balans in het interieurontwerp.


Leven is al druk genoeg

Het ontwerpen van deze kleine kamertjes is zo leuk om te doen! Afgelopen tijd heb ik me dus ondergedompeld in de leukste en mooiste kindermerken. En aangezien er nu eventjes geen nieuwe kinderslaapkamers op de planning staan, is dit een goed moment om mijn favoriete winkels met jullie te delen.


Gewoon omdat het kan en omdat ik weet hoe waardevol het is om inspiratie op te doen. En niet alleen inspiratie op te doen maar ook meteen te shoppen. Want zoals eerder al gezegd; het leven is al druk genoeg. En nee, ik ben niet gesponsord. Onafhankelijkheid in mijn interieuradviezen en -ontwerpen zijn belangrijk voor mij als interieurontwerpster.


De leukste en mooiste kindermerken

Het gaat om de leukste merken voor behang, kindermeubels, verlichting en accessoires. Alles komt aanbod:

§ ROOMblush

§ Creative Lab Amsterdam

§ Bibelotte

§ Petit Amélie

§ FermLiving Kids

§ Kaos

§ KidsDepot

§ Little Dutch

§ Ooh My Light

§ Childhome


Gratis interieurontwerpen

Vind je het alsnog lastig om te bedenken hoe je de kamer in kunt richten?

Download dan hier gratis drie verschillende interieurontwerpen met verschillende thema’s:

(Gebruikte afbeeldingen in de presentaties komen van betreffende merken of van Pinterest)


1. Active Jungle

Kinderslaapkamer Active Jungle
.pdf
Download PDF • 859KB

2. Floral Beauty

Kinderslaapkamer Floral Beauty
.pdf
Download PDF • 973KB

3. Ocean Blue

Kinderslaapkamer Ocean Blue
.pdf
Download PDF • 539KB

Doe ermee wat je wil! No strings attached.

Ik wens jullie veel woongeluk! Groeten, Robin

181 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page